Energisetpirkanmaa

Thermia Maalämpöpumput Tampere

Thermia Maalämpöpumpun myötä lämmityskustannukset pienenevät

Usein kysyttyjä kysymyksiä maalämmöstä

Kuinkä syvälle täytyy lämpökaivo porata

Porausreiän syvyys määrittyy sen mukaan, kuinka paljon energiaa maalämpöpumppu tarvitsee lämmittääkseen talosi. Mitä enemmän maalämpöä tarvitaan, sitä syvempi porausreiän tulee olla. Etäisyys maaperän ja kallion välillä vaikuttaa myös lämpökaivon syvyyteen. Ensin täytyy porata maakerroksen läpi. Tämä osa lämpökaivosta vuorataan teräksellä. Teräsvuoraus porataan myös vähintään 2 m syvyyteen kallioon.

Kuinka Pitkää lämpökaivosta riittää lämpöä

Lämpöpumppu yhdistettynä porausreikään alentaa lämpötilaa porausreiässä. Mutta lämpötilan alenemista tasoittaa se, että energiaa virtaa peruskalliosta. Usein lasketaan, että lämpötila tasoittuu noin viiden vuoden kuluttua maalämmön asentamisesta. Lämpötila tippuu muutamia asteita verrattuna ennen porausta mitattuun lämpötilaan. Maalämpöjärjestelmä tulee olla oikein suunniteltu, jotta se porausreikä pystyy toimittaa lämpöä myös tulevaisuudessa ja porausreiästä saadaan porattua oikean syvyinen. Yleensä lasketaan, että tehoa saadaan 10-30 W/m energiakaivosta jatkuvalla käytöllä.

Paljonko maalämmön asentaminen maksaa

Valitettavasti tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Lämpöpumppua ei voi vain ostaa ja asentaa spontaanisti, maalämpöön siirtyessä ostetaan koko asennus. Asennukseen vaikuttaa monet tekijät ja näin ollen kustannukset saattavat vaihdella paljonkin. Yleensä hinnat vaihtelevat 12 000-24000 € välillä. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että maalämpöön siirtyminen on suuri investointi, mutta alentuneet käyttökustannukset takaavat sen, että suurin osa maalämmön hankkijoista säästää rahaa ensimmäisestä päivästä alkaen.

Näin saat selville tarkan hinnan

Helpoin tapa saada tarkka maalämpöpumpun asennushinta selville, on ottaa yhteyttä Meihin ja pyytää maksuton hinta-arvio.Tulemme käymään kohteessasi ja arvioi kaikki maalämpöasennuksen hintaan vaikuttavat tekijät. Arvion jälkeen teemme sinulle tarjouksen, josta näet koko kustannuksen maalämmön asentamiselle sekä säästölaskelman, joka kertoo paljonko tulet säästämään.

 

Loppuuko lämpökaivosta lämpö jos naapurikin poraa lämpökaivon

Ei.Maalämpö, jota sinun maalämpöpumppu hyödyntää on peräisin varastoituneesta aurinkoenergiasta, joka on uusiutuvaa. Etäisyyden naapurin porausreikään tulee kuitenkin olla vähintään 20 metriä.Maalämpö, jota sinun maalämpöpumppu hyödyntää on peräisin
varastoituneesta aurinkoenergiasta.

Kotitalousvähennys tekee lämpöpumpun hankinnasta entistäkin kannattavampaa.

Kotitalousvähennys lämpöpumpun hankinnassa

Kotiin tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnolle hankitun lämpöpumpun asennustyöstä on mahdollista hakea kotitalousvähennystä.Lämpöpumppuhankinnan työn osuudesta voi hakea kotitalousvähennystä.Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2023 on 2250 €/hlö ja omavastuu 100 €/hlö. Mikäli lämpöpumpun asennuksen yhteydessä luovutaan öljylämmityksestä, kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3500 €/hlö. Omavastuu on tällöinkin 100 €/hlö.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, ja pariskunta voikin kumpikin tehdä vähennyksen omassa verotuksessaan. Omavastuuosuuden takia kotitalousvähennys voi olla viisasta laittaa vain toisen puolison verotukseen, mikäli työn osuus jää alle henkilökohtaisen maksimivähennyksen, kuten monesti esimerkiksi ilmalämpöpumppujen asennuksissa. Maalämpöpumpun asentaminen on yleensä työläämpää kuin ilmalämpöpumpun, joten se maksaa enemmän, ja tällöin kustannukset kannattaa todennäköisesti vähentää molempien puolisoiden vertuksessa.Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä hakeneet.

Kotitalousvähennyksen voi tehdä, kun työn tekevä yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Tämä kannattaa tarkistaa etukäteen esimerkiksi YTJ:n sivuilta.

Aurinkokeräin ja vaihtoehtoiset energianlähteet

Thermian lämpöpumput sopivat käytettäväksi muiden energialähteiden kanssa, kuten esimerkiksi aurinkoenergian tai puulämmityksen kanssa.

Lämpöpumpun hyödyntämä lämpö kalliosta, maasta tai järvestä on varastoitunutta aurinkoenergiaa ja näin ollen luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi. On myös muita energiaratkaisuja, jotka saattavat kiinnostaa eri syistä. Ehkä sinulla on omaa metsää ja pidät takkatulesta? Ehkä pidät ajatuksesta hyödyntää auringon energiaa omalta katoltasi? Tässä koottuna informaatiota muutamista eri vaihtoehdoista ja niiden hyvistä ja huonoista puolista.

On mahdollista yhdistää eri järjestelmiä ja lämmönlähteitä monella eri tavalla. Samaan aikaan tulee kuitenkin muistaa, että mitä enemmän komponentteja ja lämmönlähteitä on yhteistyössä, sitä monimutkaisemmaksi järjestelmä muuttuu.

Kaikki Thermian lämpöpumput ovat valmiita yhdistettäväksi vaihtoehtoisiin energianlähteisiin, kuten esimerkiksi aurinkokeräimeen tai vesivaippaisiin puu- ja pellettikattiloihin. Mikäli haluat vielä odottaa yhdistämisen suhteen, se ei ole ongelma. Kaikki on valmiina aktivointia varten ja sen voi tehdä milloin haluaa. Tällöin tulee täydentää lämpöpumppua puskurisäiliöllä. Thermian ainutlaatuinen ohjausjärjestelmä varmistaa, että lämpöpumpun ja vaihtoehtoisen enrgialähteen yhdistäminen toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä myös takaa mahdollisimman pienen energiankulutuksen koko järjestelmälle.

Aurinkolämpö

Jo useamman vuoden ajan yleisin tapa maksimoida aurinkoenergiasta saatava hyöty on ollut laittaa aurinkokeräimet sopivalle paikalle kiinteistössä. Ne hyödyntävät tehokkaasti auringon energiaa, ja sopivat erinomaisesti myös maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle. Aurinkokeräimet sisältävät nestettä, joka lämpenee auringon paistaessa ja muuttuu lämmitysjärjestelmässä lämmöksi lämmönvaihtimen avulla. Suurin haittapuoli järjestelmässä on, että se tuottaa eniten energiaa kesällä, jolloin lämmöntarve on pienimmillään. Se vaatii myös paljon tilaa vievät varaajasäiliöt, jotka varastoivat lämpöä käytettäväksi.

Puulämmitys

Puulämmitys saattaa olla kiinnostava vaihtoehto metsän omistajille. On täysin mahdollista yhdistää puukattila tai vesivaippainen takka lämpöpumppuun ja saada täydennettyä lämmitysjärjestelmää. Asentaminen voi kuitenkin olla monimutkaista. Mahdollisten virheiden määrä nousee, kun järjestelmiä yhdistetään. Saadakseen puulämmityksestä mahdollisimman suuren hyödyn irti, tarvitsee puiden kuivua kunnolla, mieluiten vähintään vuoden ajan. Kamiina tai kattila tarvitsee myös huolenpitoa: käytössä tulee nokea. Tehokas puulämmitys vaatii varaajasäiliöitä.

Pelletit

Lämpöpumpun yhdistäminen pellettikamiinaan tai –kattilaan on myös täysin mahdollista. Samalla tavalla kuin aurinkokeräimen tai puulämmityksen kanssa, tarvitaan säiliö joka voi toimia puskurina. Pelletit vaativat myös paljon työtä: säkkejä täytyy kantaa, varastoa täytyy täydentää ja sitä pitää siivota säännöllisesti. Jotkin laitteet vaativat siivoamista usein, jopa kerran viikossa.