Energisetpirkanmaa

Thermian Ilma ja ilma-vesilämpöpumput

Thermia ilmalämpöpumput ja ilma-vesipumput. Kustannustehokasta lämpöä, silloin kun sitä eniten tarvitset!

Ilmavesipumput

Usein kysytyt kysymykset ilmavesipumpuista

Kuinka Pitkään ilmavesipumppu kestää.

Ilmavesilämpöpumppu on pitkäkestoinen sijoitus, joka tuottaa lämpöä ja lämmintä vettä useiden vuosien ajan. Se ei kuitenkaan ole ikuinen. Kun vanha ilmavesilämpöpumppu vaihdetaan uuteen, on hyvä tarkistaa ovatko tarpeet muuttuneet edellisen asennuksen jälkeen, ja tehdä uudet laskelmat. Ehkä olet laajentanut taloasi? Myös perheenlisäys vaikuttaa usein sekä lämmitys- että lämminvesikuluihin. Ota yhteyttä meihin ilmavesilämpöpumpun uusimisen yhteydessä, ja saat maksutonta apua sopivan järjestelmän etsimisessä.

Kuinka usein ilmavesipumppu sulattaa ulko-yksikön

Sulatusten lukumäärään on vaikea antaa vastausta, sillä siihen vaikuttavat monet tekijät kuten ulkoilman lämpötila, ilmankosteus ja paljonko ilmavesilämpöpumppusi käy. Karkea arvio sulatusten lukumäärästä: ulkolämpötilan ollessa +4 C – -4 C sulatuksia tulee tehdä 6-12, ulkolämpötilan ollessa -5 C – -10 C sulatuksia tulee tehdä 4-8 ja ulkolämpötilan ollessa -10 C – -20 C sulatuksia tulee tehdä 1-3.Ilmavesilämpöpumpun sulattamisesta tulee noin 2-3 litraa vettä.

Voiko Ilmavesipumpulla viilentää

Ilmavesilämpöpumpussa tulee olla oma erillinen viilennystoiminto, jotta sillä voi myös viilentää kodin. Thermia iTec Eco ilmavesilämpöpumpussa on sisäänrakennettu viilennys, joka tarjoaa mahdollisuuden mukaviin sisälämpötiloihin myös kesähelteillä. Pumppu jäähdyttää kodin keräämällä kuumaa ilmaa ja poistaa sen kompressorin avulla, hieman kuin jääkaappi. Kodin lämmitys ja viilennys onnistuu siis joustavasti samalla laitteella.

Mihin ilmavesipumpun ulkoyksikkö tulee sijoittaa

Niin kauan kuin ulkoyksikköä ei ole peitetty, se voidaan sijoittaa mihin tahansa. Mutta etäisyys talosta ei saa ylittää tiettyä rajaa. Maksimietäisyys ulkoyksikön ja sisäyksikön välillä 15 metriä Thermia Itec pumpulle.

Kannattaa myös pitää mielessä, että ilmavesilämpöpumppu saattaa joskus käydä kovemmalla nopeudella (silloin kun tehon tarve on suurempi), jonka vuoksi saattaa olla parempi sijoittaa ilmavesilämpöpumppu kauemmaksi paikoista, joiden haluaa olevan hiljaisia, kuten makuuhuoneen ikkunat. Loppujen lopuksi esteettinen kysymys on suurimmassa roolissa ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikön paikkaa valittaessa.

Ilmalämpöpumput

Thermia ilmalämpöpumput ja ilma-vesipumput. Kustannustehokasta lämpöä Pirkanmaalaisiin olosuhteisiin. Silloin kun sitä eniten tarvitset!

Usein kysyttyjä kysymyksiä ilmalämpöpumpuista

Voiko Thermian ilmalämpöpumppua ohjata etänä

Kyllä, etäohjauksen avulla voit ohjata ilmalämpöpumppuasi etänä.

Voiko ilmalämpöpumpulla lämmittää käyttövettä

Ei, se ei voi tuottaa lämmintä vettä. Ilmalämpöpumppu ottaa energiaa ulkoilmasta luodakseen lämmintä sisäilmaa, jonka sisäyksikkö puhaltaa sisäilmaan.

Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse

Et. Ilmalämpöpumpun asentamisessa tulee käyttää alan ammattilaista, joka on kylmäasentaja.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää!

Energiset Pirkanmaa Oy

Kolmenkulmantie 10
37150 Nokia
Puh. 040 680 3970

info@energisetpirkanmaa.fi

Tunnemme Thermian ja sen
ylivoimaiset ominaisuudet

Kysy lisää!