Energisetpirkanmaa

Avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseksi

Öljylämmitys vaihtoon, tukea tarjolla

Pientalojen omistajia kannustetaan öljylämmityksen vaihtamiseen parhaillaan kolmella vaihtoehtoisella tuella: ELY-keskuksen avustuksella, joka on kohdennettu juuri öljylämmityksestä luopumiseen, ARAn energia-avustuksella sekä verotuksessa kotitalousvähennyksellä, johon on kaavailtu vuosille 2022–2027 tuntuvaa korotusta öljylämmityksen vaihtajille.

Yhteen remonttiin voi kuitenkin saada vain yhdenlaista tukea. Tukien käytössä ja ehdoissa on selviä eroja, joten eri tukien sopivuus ja määrä kannattaa selvittää oman kiinteistön kohdalla huolellisesti ennen tukimuodon valintaa.

Lue lisää asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn sivuilta

Lue lisää Ely-keskuksen sivuilta

Lue kotilalousvähennyksestä

Mega maalämpöpumppu S-XL